Kuala Lumpur

När vi skulle åka från Arlanda till Bali visade det ju sig att vi var tvungna att ha en utresebilljett för att få visum i bali, och vi "panikköpte" biljetter till Kuala Lumpur 06.00 den 20 september. Vår första tanke var att bara ta ett nytt flyg vidare till dit vi skulle sen. Efter lite eftertänksamhet kom vi på att vi kunde stanna några nätter i Kuala Lumpur och se vad det är för ställe...


Efter en tröttsam natt på flygplatts och plan kom vi fram till Kuala Lumpur, Malaysiens huvudstad.. Malaysien påmninde på många sätt om Indonesien. Typ lite som USA påminner om Europa. Allt var större och vräkigare och hade en kännsla av att vara lite onödigt och slösigt ibland.. enorma reklamskylltar, löjligt breda vägar osv. Den kännslan fick iaf jag, vet inte om den delas av sebastian och oliver och den har nog mycket att göra med att ha spenderat 3 veckor i Indonesien där den största vägen hade 2 filer och det högsta huset 2 våningar (iaf nästan).. Men språket var, av den indonesiskan vi lyckades snappa upp, rätt så likt. De är ju grannländer och delat på Borneo så det är ju inte så konstigt att de liknar varandra.



Men iaf, nu befann vi oss plöttsligt i en storstad. 1.6 miljoner invånare (7,2 tydligen om man räknar allt omrkring :/). Vi hade sett att man skulle bo i chinatown om man ville bo billigt så vi tog oss dit och tog in på första bästa Hostel. Red Dragon!! Stort rum med fyra sängar, delat badrum med kackelackor och råttor som sprnang på rören i väggarna.. Men det funka bra, rumet var tillräckligt fräsht med ac och fan för att betala 50kr/natten var..


Vi stannade i KL 3 nätter vilket var ganska lagom.
Oliver och jag hade ju nyligen fått upp ögonen för undervattenvärlden och då det inte gick att dyka i Kuala Lumpur gick vi på aquarium.








De hade massa fina fiskar, många hade vi sett "på riktigt" på Gilli.. Vete fan om man vill träffa en sån här haj dock..


Vi gick till malaysias största elektronikkomplex Low Yat Plaza (Ungefär lika stort som NK fast med bara Mobiltelefoner, mobiltelefonskal, datorer, och kameror) Och oliver kunde få sin Iphone lagad.


Killen va skillad skön och bostade våra fördommar om asiater som tekniska genier. Vi va också lite i en galleria som låg under Petronas towers som var typ som 3 st NK..



Vi åkte upp i de kända och vackra Petronas twin towers (452m!) och såg massa andra höga hus.



Man kom tyvärr bara upp till skybridgen på 42a våningaen (av 88) Kostade iaf inget utom att man behövde köa 2-3 timmar på morgonen för att få biljett.. Men det va det ju värt!



Vi tog bussen till Batu Caves som är 3 heliga grottor världens största guldstaty utanför.


Apor verkar hålla till på alla heliga plattser, den här stal min Cola och kunde öppna och dricka som om den aldrig gjort nåt annat...

Och så spelade vi Age of Empires III! ;) Sen åkte vi till Kambodja här är det helt anndra bullar som sebastian sitter och skriver om på datorn brevid..


Sammanfatningsvis :p
Kuala Lumpur va kul att se, men det luktade illa och det kändes som att vi såg det mesta som fanns att se på den tiden vi va där... Dock byggde de som F*n och om man åker dit om typ 20 år kanske det är värt bara för att se hur mycket nytt de byggt!



Anton

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hahaha! Like på cola-apan!

2010-09-27 @ 14:20:57
URL: http://ignitoon.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja, tänk vad ni får uppleva! Apor som öppnar color...

2010-09-27 @ 20:13:35
Postat av: tina eskilsson

Så spännande att få läsa vad ni gör. Ni verkar verkligen kunna hitta de mest intressanta sakerna att se och göra på varje plats ni besöker.

2010-09-27 @ 20:25:16
Postat av: Torsten

Se upp för apor var Ni än träffar på dem. Lömska och listiga rackare som kan sno vad som helst! De har lärt sig av människor - apar efter:)

2010-09-27 @ 23:21:59
Postat av: Sonia

Tack - intressant och roligt att läsa och roligt med så mycket bilder också. Apan är verkligen kul!

2010-09-27 @ 23:33:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0