Vi börjar på Bali

Vi kom till Bali International Airport runt 19 lokal tid igår.
Det va antagligen bäcksvart ute redan då.. men det va svårt att avgöra för innan vi kom från flygplatsen behövde vi köa ett gäng obligatoriska köer. Den roligaste av dem var när vi blev uppställda på en fin rad med våra bagage och en kille med en "knarkhund" sprang och sniffade medan en glad ballanés sprang och ropade YES! Good boy, Find it! FIND IT! come on! good boy! varpå alla som stod i kön och tittade på blev förtjusta och vissa till och med apploderade när hunder gjort klart en rad och de stälde upp nästa. Mycket trevligt! Men trots att man är helt säker på att man inte smugglat med sig nåt knark blir man ändå lite orolig när den sniffar på ens väska, vi hade precis innan sett att på våra visum stod med röd sträng text: WARNING DEATH PENALTY FOR DRUG TRAFFICKERS, UNDER INDONESIAN LAW. Men va inte oroliga, vi klarade oss förbi hunden och resten av tullen!

Efter flygplatsen skulle vi hitta nånstans att sova... det började såklart med att få tag på en taxi från flygplatsen den första ville att vi skulle betala 240 000 för en tur till kuta (där vi fått för oss av vi ska bo) det låter ju dyrt tyckte vi och det va det också! Vi blev för första gången räddade av vår lonely planet bok som sa att en resa från flygplatsen rimligen borde gå på snarare 40-50.. tusen. vilket är typ 40 svenska kr :D (Japp, vi är mångmiljonärer här) Ett gäng taxichaförer efter den första kom fram och erbjöd liknande rövarsummor. så vi tänkte äh vafan vi går, nästan direkt kommer en blå liten taxi och frågar: Taxi?! för honom kunde vi komma till Kuta för 50 000. Det är helt galen trafik på bali! det insåg man direkt! Det första va nog när jag och Sebastian som satt i baksätet, förvirrat letade efter säkerhetsbällte för att snart inse att det inte finns något, och aldrig funnits, verkar inte äns funnits en tankte på att man skulle vilja ha, vad ska man med det till liksom...? Det är ju inte som att ingen verkar ha körkort, eller att det verkar finnas mer mopeder än det finns invånare, och de som inte har en moped att åka på måste gå mitt i gatan efersom det inte finns trotoarer på de flesta vägarna. Så va det det! ;pPpPppPppPppPP! Och stackarna som går inte har varken moppe eller bil har ingenstans att ta vägen om det blir trångt (vilket det blir hela tiden eftersom alla försöker köra om alla) för det går antingen höga stenmurar eller husväggar längsmed sidan av de flesta vägar... dessutom är det vänstertrafik, vilket antagligen bidrog till intrycket av kaos. Men men vi kom fram utan problem (det är btw sjukt hur bra det flyter på i allt kaos iaf) Taxametern i taxin stod på 24 000 men vi gav honom 50 000 som överränskommet vilket gjorde honom väldigt glad. Han va trevlig och snäll så det va han verkligen värd! ;)
Ballianerna är faktiskt nästan verenda en väldigt trevliga och glada! Det enda är att de ständigt är på en och frågar om man vill åka på deras mopeder, taxi, köpa nåt, massage, äta mat eller nåt sånt.. Vi har fått så många frågor att vi nästan inte märker när folk frågar oss sånt.. Och vi har bara vart här en dag..
Vi har mest gåt runt och kollat idag (egentligen skulle vi hitta en bank där oliver skulle ta ut/växla pengar men vi gick lite vilse) Vi bytte till ett billigare hotell, det första kostade en halv miljon per natt! höhö. Sen köpte vi lite grejer, åt något småläskigt sen gick vi och badade på stranden!
Stranden är asnajs! Stor, stora vågor, massa surfare, turkost och varmt i vatten. Jag blev så till mig att jag råkade bada bort hotellnyckeln :/
Imorrn tänkte vi testa på att surfa :D





Godnatt //Anton

Kommentarer
Postat av: Agge

Rutinerat att klara er förbi knarkhunden!:) vart gömde ni grejerna?;) låter som ni har det sjukt nice!

2010-09-04 @ 14:45:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0